Powrót do strony głównej
1 ROK > ŻYWIENIE  >  przetwory zbożowe
model żyw. (pierś)
model żyw.(sztucz.)
wprowadzanie prod.bezmlecznych
spożycie białek
mleczne
zbożowe
mięsno-warzywne
warzywno-owocowe
PRZETWORY ZBOŻOWE
bezglutenowe, z zawartościa glutenu, mleczno-zbożowe i mleczno-zbożowo-owocowe
PRZETWORY ZBOŻOWE BEZGLUTENOWE

Kleiki, kaszki wprowadza się do diety niemowląt po 4 miesiącu życia. Wprowadzają one do diety głównie węglowodany i w niewielkiej ilości białka sole mineralne oraz witaminy (B1, B2, B6, PP, kwas pantotenowy).
<< początek
PRZETWORY ZBOŻOWE Z ZAWARTOŚCIĄ GLUTENU

Glutenu warunkuje wprowadzenie większości zbóż dopiero w IV kwartale życia niemowlęcia za wyjątkiem ryżu oraz kukurydzy, które możemy wprowadzić od 5 miesiąca życia
<< początek
PRZETWORY MLECZNO-ZBOŻOWE i MLECZNO-ZBOŻOWO-OWOCOWE

Produkowane są z mleka w proszku, kleików lub kaszek zbożowych, cukru oraz naturalnych proszków owocowych z dodatkiem witamin. Kaszki mleczne wprowadza się do diety niemowląt w IV kwartale, natomiast produkty zbożowo - owocowe mogą być wykorzystane w diecie dzieci uczulonych na mleko krowie.
<< początek
.
rozwój żywienie pielęgnacja szczepienia choroby o nas nota prawna mapa serwisu napisz do nas
ankietaOK ePoradnik noWWWela sklepikOK kuchnia w sieci forum
Copyright © 2000-2001 Medycyna & Media