Powrót do strony głównej
1 ROK > ŻYWIENIE  >  przetwory mleczne  >  od A do B
model żyw. (pierś)
model żyw.(sztucz.)
wprowadzanie prod.bezmlecznych
spożycie białek
mleczne
................ a - b
................ c - z
zbożowe
mięsno-warzywne
warzywno-owocowe
  • alfare
  • alprem
  • bebiko 1
  • bebiko 2
  • bebiko 2GR
  • bebiko 2R
  • bebiko 3R
  • bebiko HA
  • bebiko sojowe
  • bebilon 1
  • bebilon 2
  • bebilon amino
  • bebilon AR
  • bebilon BMF
  • bebilon neonatal
  • BEBILON NISKOLAK.
  • bebilon pepti
  • bebilon pepti MCT
  • bebilon pH 5.7
  • bebilon sojowy
  • bebilon sojowy 2
  • Bebilon niskolaktozowy Proszek - puszki 400 g; 900 g
    Zastosowanie Kolki jelitowe, bóle brzucha u niemowląt. Realimentacja w ostrych biegunkach. Obniżona tolerancja laktozy.
    Skład
  • W pełni odpowiada składowi mleka modyfikowanego Bebilon 1 z wyjątkiem obniżonej zawartości laktozy.
  • Białko 1,4 g/100 ml (białka serwatkowe : kazeina 60:40).
  • Tłuszcze 3,6 g/100 ml (roślinne 95%, tłuszcz mleczny 5%). Stosunek kwasu linolowego : a-linolenowego 5:1).
  • Składniki mineralne (Ca : P = = 2:1; Fe 0,5 mg/100 ml). Witaminy.
  • Wartość energetyczna 66 kcal/100 ml. Osmolarność 195 mOsmol/l.
  • Przygotowanie 100 ml mleka = 90 ml przegotowanej wody + 3 miarki proszku (1 miarka = 4,3 g proszku).
    Dawkowanie Indywidualne, zgodnie z zapotrzebowaniem dziecka w danym wieku.
    Producent Ovita-Nutricia
    << początek
    .
    rozwój żywienie pielęgnacja szczepienia choroby o nas nota prawna mapa serwisu napisz do nas
    ankietaOK ePoradnik noWWWela sklepikOK kuchnia w sieci forum
    Copyright © 2000-2001 Medycyna & Media