Powrót do strony głównej
1 ROK > ŻYWIENIE  >  przetwory mleczne  >  od A do B
model żyw. (pierś)
model żyw.(sztucz.)
wprowadzanie prod.bezmlecznych
spożycie białek
mleczne
................ a - b
................ c - z
zbożowe
mięsno-warzywne
warzywno-owocowe
  • alfare
  • alprem
  • bebiko 1
  • bebiko 2
  • bebiko 2GR
  • bebiko 2R
  • bebiko 3R
  • bebiko HA
  • bebiko sojowe
  • bebilon 1
  • BEBILON 2
  • bebilon amino
  • bebilon AR
  • bebilon BMF
  • bebilon neonatal
  • bebilon niskolaktozowy
  • bebilon pepti
  • bebilon pepti MCT
  • bebilon pH 5.7
  • bebilon sojowy
  • bebilon sojowy 2
  • Bebilon 2 proszek - puszka 400 g; 900 g
    Zastosowanie Modyfikowane mleko następne w proszku przeznaczone dla niemowląt od 5. mż., wzbogacone w żelazo. Stosowane w żywieniu sztucznym niemowląt od 5. mż.
    Skład
  • Białko 1,8 g/100 ml (białka serwatkowe : kazeina 20:80).
  • Tłuszcz 3,43 g/100 ml (tłuszcz roślinny - 95% i mleczny - 5%). Kwas linolowy : a-linolenowy 5:1.
  • Węglowodany 8 g/100 ml (w tym laktoza 7,9 g).
  • Składniki mineralne (w tym Ca : P=1,72; Fe 1,3 mg/100 ml). Wzbogacane w taurynę.
  • Wartość energetyczna 70 kcal/100 ml. Osmolarność 295 mOsmol/l. Produkt bezglutenowy.
  • Przygotowanie 100 ml mleka = 90 ml przegotowanej wody + 3 płaskie miarki proszku (1 miarka = 4,7 g proszku).
    Dawkowanie Indywidualne, według zapotrzebowania dziecka w danym wieku.
    Producent Ovita-Nutricia
    << początek
    .
    rozwój żywienie pielęgnacja szczepienia choroby o nas nota prawna mapa serwisu napisz do nas
    ankietaOK ePoradnik noWWWela sklepikOK kuchnia w sieci forum
    Copyright © 2000-2001 Medycyna & Media