Powrót do strony głównej
1 ROK > ŻYWIENIE  >  przetwory mleczne  >  od A do B
model żyw. (pierś)
model żyw.(sztucz.)
wprowadzanie prod.bezmlecznych
spożycie białek
mleczne
................ a - b
................ c - z
zbożowe
mięsno-warzywne
warzywno-owocowe
  • alfare
  • alprem
  • bebiko 1
  • bebiko 2
  • bebiko 2GR
  • bebiko 2R
  • BEBIKO 3R
  • bebiko HA
  • bebiko sojowe
  • bebilon 1
  • bebilon 2
  • bebilon amino
  • bebilon AR
  • bebilon BMF
  • bebilon neonatal
  • bebilon niskolaktozowy
  • bebilon pepti
  • bebilon pepti MCT
  • bebilon pH 5.7
  • bebilon sojowy
  • bebilon sojowy 2
  • Bebiko 3R proszek - karton 350 g
    Zastosowanie Mleko w proszku z dodatkiem kleiku ryżowego, wzbogacone w tłuszcz roślinny i witaminy, przeznaczone dla dzieci po 12. mż.
    Skład
  • Białko 2,7 g/100 ml (białka serwatkowe : kazeina 80:20).
  • Tłuszcz 3,2 g (mieszanina tłuszczu mlecznego i roślinnego).
  • Węglowodany 10,1 g/100 ml (w tym laktoza 35%, skrobia 22%, sacharoza 43%). Zawiera 14% kleiku ryżowego.
  • Składniki mineralne (w tym Fe 0,75 mg/100 ml). Witaminy.
  • Wartość energetyczna 80 kcal/100 ml. Produkt bezglutenowy.
  • Przygotowanie 100 ml mleka = 90 ml przegotowanej wody + 3,5 płaskich miarek proszku (1 miarka = 4,9 g proszku).
    Dawkowanie Indywidualne, według zapotrzebowania dziecka w danym wieku.
    Producent Ovita-Nutricia
    << początek
    .
    rozwój żywienie pielęgnacja szczepienia choroby o nas nota prawna mapa serwisu napisz do nas
    ankietaOK ePoradnik noWWWela sklepikOK kuchnia w sieci forum
    Copyright © 2000-2001 Medycyna & Media